VegaCheck

Het gebeurt steeds vaker dat mensen duidelijk symptomen of klachten hebben zonder dat laboratoriumtesten klinisch-morfologische oorzaken uitwijzen.

Klachten zoals slapeloosheid, vermoeidheid en allergieën kunnen niet bij de bron worden aangepakt, omdat de werkelijke oorzaak onduidelijk is. Dit is erg vervelend voor patiënten en kan een onnodige frustratie opleveren.

Dankzij de VegaCheck kan de patiënt nu pijnloos en eenvoudig worden onderzocht en kunnen functionele stoornissen in het lichaam worden ontdekt. Een hele grote stap vooruit in de diagnostiek. 

Maak een afspraak voor een eerste consult via ons contactformulier of bel met onze assistente.

Afspraak maken

Hoe werkt de VegaCheck?

Tijdens de VegaCheck sluiten we zes elektroden aan op de voeten, handen, en het hoofd van de patiënt. Het apparaat leidt in vier fasen telkens positieve en negatieve impulsstromen naar de elektroden. De meting heeft zeven meettrajecten en bekijkt telkens andere organen. Op deze manier achterhalen we de energetische toestand van de organen en hoe ze functioneren.

De vele ritmes van ons lichaam (bijvoorbeeld het dag- en nachtritme) hangen nauw samen met onze stofwisselingsprocessen. De VegaCheck houdt zich exact met deze regulaties bezig. Bij het meten van de elektrische parameters kan een afwijking in het regulatiegedrag naar voren komen die wijst op een stoornis. Het apparaat categoriseert de afwijkingen en levert zo duidelijke diagnostische aanwijzingen.

Wat gebeurt er na de VegaCheck?

De registratie met de VegaCheck duurt acht minuten. De diagnostische aanwijzingen en de daarbij behorende therapeutische voorstellen worden op papier afgedrukt.

De VegaCheck is geschikt voor de begindiagnose en het controleren van de voortgang van een behandeling. De arts bespreekt samen met de patiënt de uitkomst en eventuele gevonden stoornissen.

Daarnaast is het een optimale voorbereiding voor het afnemen van de VegaTest. Deze test kan nog iets dieper op de gevonden stoornis ingaan. De VegaTest is ook geschikt om de juiste medicijnen uit te testen.

Klik hier voor een VegaCheck resultaat voorbeeld.

Bent u benieuwd wat de VegaCheck zegt over uw reeds vastgestelde aandoening? Heeft u klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak is gevonden? Neem contact op met onze kliniek om een afspraak te maken.

Afspraak maken
VegaCheck resultaat voorbeeld

De ontwikkeling van de VegaCheck

Meer dan 20 jaar geleden ontwikkelde men in de VEGA-geneeskunde een segment-elektrograaf die functionele stoornissen in het lichaam kon registreren. Onder andere de Universiteit van Heidelberg deed hier wetenschappelijk onderzoek naar. In 1984 en 1988 zorgden geavanceerde technische mogelijkheden ervoor dat deze segment-elektrografie verder ontwikkeld kon worden.

In 1991 kwam de VEGA D-F-M op de markt. Dit apparaat sloeg een brug met de academische en klinische geneeskunde. Het apparaat werd ook in de topsport veelvuldig gebruikt. De diagnostiek met de VEGA D-F-M werd steeds meer verbeterd, waardoor we nu gebruik kunnen maken van de VegaCheck.

De VegaCheck kan grafisch gedetailleerd aangeven waar in het lichaam zich functionele stoornissen bevinden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld röntgenfoto’s, echo’s of computertomografie die daarover geen uitsluitsel kunnen geven. Het apparaat spoort met name verstoringen en onregelmatigheden in het lichaam op waarbij men (nog) niet de symptomen hiervan ervaart. Het is in die zin een tool om preventief aan uw gezondheid te werken.