Voeding en leefstijl

Voeding en leefstijl hebben een grote invloed op ons lichaam en ons leven. Water en zuurstof zijn onontbeerlijk voor leven. De kwaliteit én de kwantiteit, van beide is van groot belang. Schone lucht en schoon drinkwater zijn, naast goede voeding, een voorwaarde voor een goede gezondheid.

In onze kliniek kijken we naar uw persoonlijke situatie en geven we u passend advies over het veranderen van uw leefstijl en eetpatroon. 

Afspraak maken

De juiste voeding is belangrijk

Goede voeding bestaat uit voedingsmiddelen die het lichaam, op celniveau, voorzien van de benodigde grondstoffen voor alle functies die het lichaam moet uitvoeren: groei en herstel, stofwisselingsprocessen, beweging, denken en voelen.

Als één of meerdere essentiële voedingsstoffen ontbreken kunnen er storingen optreden in het evenwicht van het lichaam. Er ontstaan dan tekorten die zich vaak uiten in de vorm van symptomen die we ziektebeelden noemen. Deze situaties zijn echter vaak omkeerbaar en kunnen verdwijnen als de tekorten worden aangevuld en de balans in het lichaam is hersteld.

In de moderne geïndustrialiseerde voeding ontbreken vele essentiële voedingsstoffen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen allerlei symptomen ontwikkelen met als onderliggende oorzaak een tekort aan goede voedingsmiddelen.

Dit wordt ook wel een kwalitatieve honger genoemd. Het betekent dat het lichaam niet datgene krijgt wat het nodig heeft om goed te functioneren, ondanks dat er wel voldoende volume wordt gegeten en men geen hongergevoel ervaart.

Stress en vervuiling

Naast voeding speelt ook het stressniveau en de vervuiling van alles wat ons omringt, zoals water, lucht en woonomgeving, een grote rol bij de stress die het lichaam ervaart.

De vele gifstoffen die we binnenkrijgen, alsook de straling die tegenwoordig onvermijdelijk is, kunnen het lichaam verder vervuilen en lichaamsprocessen blokkeren of onderdrukken. Door deze ‘gifstoffen-stress’ wordt het immuunsysteem van het lichaam eveneens verminderd.

Gezond leven en eten

Keuzes in voeding en leefstijl kunnen helpen om symptomen die optreden als gevolg van ‘voedingsstoffen-arme’ voeding of blootstelling aan gifstoffen te verminderen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Voedings- en leefstijladvies kan helpen in vele situaties: bij mensen die al een disbalans of symptomen hebben of bij mensen die hun gezondheid in eigen hand nemen en hun leefstijl willen aanpassen om geen symptomen te krijgen.

Het aanpassen van voeding en leefstijl kan bijdragen aan het verlichten van symptomen bij onder andere:

  • Reuma
  • Hart- en vaatziekten
  • Obesitas
  • Diabetes
  • Kanker
  • Hoge bloeddruk
  • Maag- en darmklachten

In de kliniek nemen we uw persoonlijke situatie met u door en geven u de informatie waarmee u zelf keuzes kunt maken en eventueel veranderingen kunt aanbrengen in uw voedingspatroon en leefstijl.

Door het aanpassen van uw leefstijl en voeding krijgt uw lichaam de juiste voedingsstoffen binnen, kunnen gifstoffen afgevoerd worden en organen weer beter functioneren.

Wilt u weten of het nodig is om iets te verbeteren in uw huidige leefstijl? Hoe u uw leefstijl en voeding kunt aanpassen om gezonder te leven? Neem contact op met onze assistent (06 – 182 46 130) om een afspraak in te plannen, of ga naar het contactformulier op de website.

Afspraak maken
Alle tarieven