Haar mineraalanalyse

Met een haar mineraalanalyse kunnen allerlei stoffen – noodzakelijke stoffen en zware metalen i.e. gifstoffen – heel nauwkeurig gemeten worden, in een pluk haar.

Bij het groeien van de haren blijven sporenelementen, zware metalen en mineralen achter in haarcellen die afsterven en naar buiten verschuiven wanneer er weer nieuwe haarcellen groeien. De mineraalstatus van het lichaam kan tot 3 maanden terug worden bepaald.

Bestel een HMA

Gezondheidsklachten

Veel aandoeningen in onze huidige maatschappij worden veroorzaakt door het feit dat het lichaam niet meer de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Daarnaast staat ons lichaam dagelijks bloot aan allerlei vervuilingen, denk daarbij aan chemische stoffen en zware metalen in ons voedsel, water en lucht. Deze stoffen blijven achter in verschillende lichaamsweefsels en verstoren processen en het functioneren van organen.

Hierdoor vermindert de energie en de weerstand van het lichaam en kunnen op de langere termijn gezondheidsklachten ontstaan.

Wat uw haar zegt over uw gezondheid

De haar mineraalanalyse levert een goede weergave van de status van het lichaam op het niveau van micronutriënten (vitaminen, mineralen en sporenelementen) en geeft informatie over de functie van verschillende organen en fysiologische processen.

Denk hierbij onder andere aan de functie van het immuunsysteem, de hoeveelheid ervaren stress, energieniveaus, functioneren van schildklier en bijnieren en bepaling van een pre-diabetes status (mate van glucose of insuline resistentie).

Deze diagnostische methode geeft aanvullende informatie die met andere analyse methoden vaak niet wordt gemeten en is zeer waardevol in een algehele anamnese.

Bestel een HMA
Alle tarieven