Hoge Darmspoeling

Bij een hoge darmspoeling worden de darmen gedurende 40 – 45 minuten voorzichtig met warm water gespoeld om oude verharde ontlasting, gifstoffen en biofilm te verwijderen. Dit heeft een diepgaand zuiverend effect op de darmwand. De darmen kunnen door deze behandeling weer beter gaan werken. Daarnaast kunnen ze hun verschillende functies beter uitvoeren, zoals het opnemen van nutriënten uit voeding en het beschermen van het lichaam tegen indringers.

De diepgaande reiniging van de darmen stimuleert het eigen immuunsysteem en versterkt het eigen herstellend vermogen van het lichaam. Klachten of aandoeningen die zijn ontstaan door deze verontreinigingen verminderen of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Neem contact op voor meer informatie over de therapie of om direct een afspraak te maken voor een behandeling.

Afspraak maken

Hoge darmspoeling niet hetzelfde als een klysma

Bij een klysma wordt alleen het laatste stuk van de dikke darm (ook wel de endeldarm genoemd) leeggemaakt van ontlasting, bijvoorbeeld om bepaalde onderzoeken makkelijker te maken.

Bij een klysma wordt er een chemische vloeistof via de anus in de endeldarm gespoten met een speciale spuit. Het doel is de ontlasting zacht te laten worden en de darmwand te prikkelen om zich te legen.

Een hoge darmspoeling reinigt, dankzij het opvoeren van de druk, de diepere lagen van de dikke darm. Dit is iets wat met een klysma dus niet kan.

Waarom Colon Hydrotherapie?

Darmen beïnvloeden veel levensprocessen in ons lichaam zoals de opname van nutriënten uit voeding en het in stand houden van een goed immuunsysteem. In de darm hoort een evenwicht te bestaan tussen ‘goede en slechte’ bacteriën voor een optimaal functioneren. Een verstoring van dit evenwicht kan ontstaan door bijvoorbeeld junkfood, bepaalde medicijnen, slechte eetgewoonten, stress en een gebrek aan beweging.

‘Slechte’ bacteriën kunnen dan de overhand nemen waardoor er een ongezond darmmilieu onstaat. De darmen kunnen dan hun functies niet meer goed uitvoeren. Hierdoor kunnen chronische klachten ontstaan en ook de lichaamsweerstand wordt verminderd.

Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm gereinigd tot in de diepere plooien. Allereerst wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. Daarna worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Daaropvolgend komen ook slijm, gassen, parasieten en toxinen los.

De dikke darm kan daarna beter functioneren en voedingsstoffen opnemen. Dit heeft in de meeste gevallen direct effect op de gezondheid omdat klachten verminderen.

Effecten hoge darmspoeling

Colon Hydrotherapie kan verlichting geven bij lichamelijke en geestelijke klachten waaronder darmproblemen, vatbaar zijn voor infecties, reuma, acne, neerslachtigheid en stressklachten. Ook de huid wordt gezonder en sterker. Na een darmspoeling voelen veel mensen zich energieker omdat er veel gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Voor wie is een hoge darmspoeling geschikt?

Heeft u last van één of meerdere van de onderstaande klachten, dan kan een hoge darmspoeling helpen:

 • Vermoeidheid en slapeloosheid
 • Migraine
 • Obstipatie (verstopping)
 • Winderigheid
 • Verteringsproblemen
 • Huidaandoeningen, zoals eczeem
 • Blaasklachten
 • De ziekte van Crohn
 • IBS (spastische darm)
 • Depressie
 • Reuma
 • Acne
 • Stress
 • Concentratieproblemen
 • Gewrichtsklachten
 • Vatbaar voor infecties
 • Candida
 • Overgewicht

Wilt u weten of een hoge darmspoeling geschikt voor u is? Staat uw klacht er niet bij maar bent u benieuwd of Colon Hydrotherapie u kan helpen? Neem contact op met onze kliniek.

Onze assistent is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 13:00 uur via 06 – 182 46 130. U kunt ook gebruikmaken van het contactformulier op de website.

Afspraak maken

Hoge darmspoeling – Hoe gebeurt dat?

Een darmspoeling bestaat uit een aantal stappen.

Stap 1: canule inbrengen

Tijdens de Colon Hydrotherapie ligt u op een onderzoeksbank met een handdoek over u heen. Via de anus brengen we pijnloos een canule, gekoppeld aan een waterslang met aan- en afvoer, in de endeldarm aan.

De waterslang is aangesloten op het Colon-Hydromat apparaat en de darmen kunnen zo hygiënisch, reukloos en pijnloos worden gespoeld.

Stap 2: de hoge darmspoeling

Via de dunne slang loopt er water met een lichte, niet waarneembare druk de dikke darm in. Dit water heeft een temperatuur tussen de 32 en 38 graden Celsius. Via de afvoerslang wordt het water weer afgevoerd en worden oude aangekoekte ontlasting en gifstoffen afgevoerd.

Door het constant inlopen en afvoeren van het water laat aangekoekte en harde ontlasting los. De dikke darm inhoud verlaat vervolgens via de afvoerslang het lichaam.

Stap 3: massage van de dikke darm

Tijdens het spoelen masseert de therapeut de dikke darm om de darmfunctie extra te activeren.

De dikke darm wordt hierdoor geactiveerd en de darmspoeling heeft zo een groter effect.

Stap 4: reiniging van de dikke darm

We herhalen de spoeling meerdere keren. Hierdoor komt het water steeds hoger in de dikke darm terecht.

Na ongeveer 30 – 45 minuten is de darmspoeling klaar en verwijdert de therapeut de canule.

Kosten hoge darmspoeling

Voor Colon Hydrotherapie betaalt u per behandeling van 40 minuten € 125,-.

Alle tarieven

Vergoedingen

De meeste behandelingen van Clinique ImmunoTé vallen onder de wet van alternatieve geneeswijzen. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de kosten voor alternatieve geneeswijzen in veel gevallen vergoed, afhankelijk van het verzekeringspakket.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.

Voorbereiding op de hoge darmspoeling

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de hoge darmspoeling. Zonder voorbereiding heeft de hoge darmspoeling ook effect, maar het beste resultaat behaalt u door het volgen van een speciaal dieet voorafgaand aan de behandeling. Een schone darm bevordert uw gezondheid en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.

Voorbereiding hoge darmspoeling

Veelgestelde vragen

Is de behandeling pijnlijk?

We stimuleren tijdens de hoge darmspoeling de natuurlijke beweging van de dikke darm. U kunt hierdoor een lichte kramp of het gevoel van aandrang krijgen. Door u te ontspannen, te concentreren en een rustige ademhaling trekt dit gevoel vanzelf weg. Na de behandeling voelt u zich ‘lichter’, energieker en opgelucht.

Ruik en zie ik de resten die uit de dikke darm komen?

Tijdens de spoeling kunt u, indien u dit wilt, zien wat er uit de dikke darm komt. De slang die wij gebruiken is doorzichtig. Het systeem is helemaal gesloten en daardoor komen er geen geuren vrij.

Is een hoge darmspoeling altijd mogelijk?

U kunt deze behandeling niet doen wanneer u een acute darmontsteking heeft, zoals diverticulitis, Colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Als u zwanger bent spoelen wij de eerste drie en laatste drie maanden niet. Verder raden wij de behandeling af bij een hoge bloeddruk en nierinsufficiëntie.

Is het voldoende om één keer de hoge darmspoeling te doen?

Om de dikke darm te reinigen zijn er bijna altijd meerdere behandelingen nodig. De darminhoud is opgebouwd uit diverse lagen die niet in één keer loskomen. Vaak zijn drie tot zes spoelingen nodig om alle resten af te voeren. Het is wel belangrijk dat u na de spoeling uw voedingspatroon aanpast, zodat nieuwe complicaties worden voorkomen.

Therapieën

U kunt in de kliniek naast een hoge darmspoeling ook terecht voor andere behandelingen, zoals:

Hyperthermie

Matrix Regeneratie Therapie

Lever- en galreiniging

Body Detox

Parasietenbehandeling 

Cupping

Ervaringen

Met de VegaTest die ik bij dr. Faye heb gedaan kreeg ik inzicht in mijn gesteldheid. Het is heel prettig dat Dr. Faye je op je gemak stelt. Daarnaast geeft ze goed advies. Ik ben heel blij dat ik de darmspoeling gedaan heb. Ik had vaak hoofdpijn en weinig energie. Nadat ik bij Dr. Faye ben behandeld is mijn hoofdpijn drastisch verminderd en ik heb weer meer energie.
– Den Haag – S. Habiboellah

Dr. Faye heeft mij al meerdere keren behandeld. Elke behandeling was zeer aangenaam en ontspannen. De behandelingen verminderen ook echt de pijnen. Dr. Faye luistert goed naar jou als patiënt en speelt daar kundig op in. Ze is erg bekwaam in haar vak.
– Den Haag – D. Lansman

Impressie darmspoeling

Impressie van de darmspoeling